četrtek, 10. marec 2016

Ujeti trenutki....

Pojdem v Rateče in Planico.
 

Vreme ni  na moji strani,  ko vozim proti Bohinju.
 
 
 Nad Karavankami žareče sonce, na Boh. Beli  pa vse sivo.  S tem Bohinjem nimam sreče, vedno me  sprejme z meglo in sivino, ki ne daje lepega občutka. Ne vdam se in obrnem, greva pa na Roblek.  Ne gre mi danes, kolona proti semaforju na Bledu se le počasi premika.  Ne bo dobro, če je vse do Lesc tako na cesti in zavijem proti Gorjam. Greva pa pogledat skakalnice v Planici in Naravni rezervat Zelence.  Saj je po hribih  preveč snega za mojo kosmato bučko. Pod Poncami je živahno,  veliko je malih šolarjev, ki si ogledujejo skakalnice ali pa imajo tekmovanje
 






 
 Avtobusi  se kar vrstijo, veliko je prometa.  Ciprnik je ves zasnežen in potke  za vzpon  ni videti. Kmalu  se umakneva in peljem proti Ratečam.  Parkiram na avtobusni postaji in greva po vaški cesti, mimo spomenika Padlim borcem, proti Zelencem.
 



 
  Snega je kar dosti,  pa jo po bližnjici ubereva do glavne ceste. Tam za "bifejem" je uhojena potka in hitro sva pri Naravnem rezervatu Zelenci.
 



 
 Povzpneva se na razgledno hiško.
 
 










 



 
 Lepo je, le sonce manjka, da bi voda zažarela v lepi zeleni barvi. Vračava se po isti poti, saj je snega proti drugi strani preveč za gaženje.
 

 


 


 Še cerkvico sv. Duha si ogledam,  je lepa in zanimiva.
 Za konec potepanja pa je posijalo tudi sonce.
 
.
  Sreča je v majhnih stvareh, ujeta v teh lepih trenutkih...
 

Ni komentarjev:

Objavite komentar