sreda, 13. april 2016

Kozjak in Mala Boncla..


Jutranji sprehod-
Kozjak iz Trebeža  in  Mala Boncla...
 

Kozjek, Kozjak veliko imen za razglednik nad Sl. Javornikom. Jutro, ki privabi nasmeh že ko stopiš iz avta. Iz Trebeža se začne najino potepanje.
 
 
 Začetek po gozdni cesti z zapornico in kmalu so najine stezice v gozdu. Zapoznelo spomladansko cvetje,  žvrgolenje ptic in potka se hitro dviga. Lepo, prekrasno je na tej stezici špalir med brezami. Nežni listki se pozibavajo ob rahlem vetru, belo črna  debla delujejo pomirjajoče..
 





 Vmes pa razgledi na Karavanke, vasice v dolini.
 








 Prehitro sva na vrhu. Vpišem se v knjigo, Hasan in Janko sta poskrbela zanjo in uživam v razgledih.
 








 
Le malo je potrebno za  trenutke sreče, veselja, ki te napolni z energijo. Všeč mi je  Kozjak    (766), iz jeseniške strani je pot malo daljša, iz Trebeža si hitro na vrhu. Spustiva se nazaj in  nadaljujeva z avtom do Javorniškega Rovta.
 

 
 Greva še na Malo Bonclo, Bavho, tudi ta ima več imen. Potka je suha in lahko sledljiva. Pod pečinami se v vršnjem delu že nasmiha sonce.
 



 
 Kar odnese naju po koreninah vrhu nasproti.
 


 


 
Mala Boncla (1131) je še en lep razglednik izmed mnogih  vrhov v okolici Jesenic. Krasen je  pogled  na Javorniške Rovte, Golico, Struško še Julijci se dobro vidijo. Le Triglav se skriva za oblaki. Avrikelj še ne cveti, le drobne cvetke lepega žanjevca  in drugih rožic se v skalnih razpokah sramežljivo kažejo sončku.
 







 Spustiva se nazaj in greva še do jezera pri Trilobitu.
 




 Račke ni nobene le odsev dreves se vidi v gladini vode.
 

 Krasen jutranji potep je za nama, lepo je bilo.

Ni komentarjev:

Objavite komentar